Общи условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „ФОРМУЛАТА“

 

Добре дошли на www.formulata.eu

Услугите на сайта са предоставени от издателска къща „Grand Prix Rublishing” собственост на „Гранд Прикс Здраве“ ЕООД

Важно! Счита се, че всеки потребител, който използва уебсайта www.formulata.eu, приема и е съгласен с настоящите условия, затова Ви молим, прочетете ги внимателно!

При използване услугите на www.formulata.eu Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати в настоящите условия.

Публикуваната информация в www.formulata.eu е общодостъпна и безплатна.“ могат да ползват както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) Потребители

Регистрираните Потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация на www.formulata.eu . Те имат право по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Ние гарантираме, че няма да предоставяме личните данни на регистрираните Потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.

Приемайки тези условия, Потребителят се съгласява да получава имейли и известия от www.formulata.eu относно поръчката си, съответния профил, потвърждения за промяна на неговата информация, както и отстъпки и оферти за нашите продукти на дадения от него имейл адрес. www.formulata.eu има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация имейл адрес от регистрираните Потребители. Те имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира на някой от получените от тях електронни бюлетини.

 

Електронна книжарница „Формулата“ има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването ѝ при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната. 

В случай на неспазване на условията за ползване на Електронна книжарница „Формулата“ или нарушаване на етиката, администраторите на сайта имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите. 

www.formulata.eu запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

 

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА КНИЖАРНИЦА „ФОРМУЛАТА“ имат задължителна сила както за www.formulata.еu, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени от датата на публикуването им в www.formulata.eu.

В страницата на всяка стока в електронната книжарница са посочени цената, предоставената отстъпка, основните характеристики на стоката и допълнителна информация. Всички книги в електронната книжарница са с корична цена в български лева с включен ДДС. 

За да бъде приета и изпълнена поръчката Ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес. 

Ние се стремим да Ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с Вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката. 

При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, и други неупоменати) www.formulata.eu си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката. 

             

                 Условия за доставка:

 

Доставката на поръчки се извършва с куриерска фирма Еконт.

Поръчки, потвърдени до 15 часа, се изпращат в същия ден с наложен платеж и се доставят на следващ ден до всички населени места с офис на Еконт. Населените места без офиси на Еконт се обслужват по график, обявен на страницата на куриера.

Поръчки, потвърдени след 15 часа, се изпращат на следващия работен ден с наложен платеж и се доставят в срок от 1 работен ден до всички населени места с офис на Еконт. Населените места без офиси на Еконт се обслужват по график, обявен на страницата на куриера.

Поръчките, направени през почивните за куриера дни (събота след 13 часа, и неделя), както и на официални празници, се изпращат в първия работен ден.

Електронна книжарница „Формулата“ не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма „Еконт“.

При заплащане на наложен платеж в брой при доставка се използва Пощенски паричен превод(ППП). Вие ще получите фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане!

Срокът за получаване на пратка в офис на Еконт е рамките на 7 дни. Има възможност пратката да остане повече от 7 работни дни, като всеки следващ ден се таксува престой от 4.80лв. (с ДДС) според тарифата на куриерската фирма.

 

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Електронна книжарница „Формулата“ си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни (без предварително уведомяване на Потребителя) и с над 7 дни (с предварителното му уведомяване), при което той потвърждава съгласието си да получи поръчката с удължения срок.

 

Рекламация:

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в Електронна книжарница „Формулата“, има право на рекламация при:

  • констатирани липси,
  • дефекти на стоката.

 

При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в страницата, Електронна книжарница „Формулата“ възстановява депозираната от Потребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 7 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.

Рекламация се прави до 1 седмица (съгласно КЗП срокът при онлайн продажби е 14 дневен, ако оставите така теста, ще ви глобят – имам познати, които бяха санкционирани заради такъв текст. Хубаво е да имате бланка, която да изпращат попълнена, както и се консултирайте със счетоводител дали не е добре да възстановявате суми само по банков път – много търговци практикуват така, защото от счетоводна гледана точка е най-коректно и лесно проследимо) след закупуване на стоката. При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.

Връщането се осъществява при следните условия:

  • запазен добър търговски вид (продуктът не е скъсан, надраскан, смачкан и т.н.);
  • не са налице повреди, причинени от неправилна употреба;
  • запазена оригинална опаковка и етикет.

Цената за доставка при връщане на стока чрез куриерска фирма „Еконт“ се поема от Потребителя, освен в случаите, когато връщането е по вина на Електронна книжарница „Формулата“. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки.

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на Потребителя. Електронна книжарница „Формулата“ не носи отговорност, ако Потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.

При използване услугите на www.formulata.eu Потребителят се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия. 

 

Дата на последна актуализация:

14.06.2017 г